Kako lajšati bolečine v sklepih?

Posodobljeno 21-Julija-2020

Artritis se lahko zgodi brez znakov in lahko naše življenje postane nesrečno. Bodite posebno pozorni na ravnanje! Boleče gibe? Vneti sklepi vam vnaprej povedo, kdaj je treba čakati? Ste se že kdaj počutili, kot da ne morete narediti koraka, ker so vaši sklepi tako boleči? Ali raje preskočite družinski izlet ali se igrate z vnuki? Ukrepajte proti težavam s sklepi! Spodaj je 5 naravnih rešitev, ki jih lahko naučite, kako lajšati bolečine v sklepih in vnetja ter bolečine.

Lahko je zdravilo za bolečine v sklepih:

Šipkov

Šipkov prah je bolj učinkovit pri lajšanju bolečin v sklepih kot lajšanje bolečin. Zaposleni na kalifornijski univerzi in bolnišnici Fredericksburg so prišli do tega rezultata med študijem vnetne bolezni sklepov.

«To je zelo pomembna novica za tiste z artritisom. Najboljša stvar v zvezi z učinkom vrtnic je, da so na voljo vsakomur brez recepta, ne da bi se morali spoprijeti s kakršnimi koli stranskimi učinki, ki jih o bolečinah ni mogoče reči. «

Poraba vode

Ljudje, ki imajo v telesu manj vode, so hitreje nagnjeni k utrujenosti, boleznim in staranju svojih tkiv. Pitje malo vode upočasni sposobnost razstrupljanja telesa in povzroči stagnacijo ledvic, kar povzroča številne neposredne in posredne simptome. 

Eden najboljših protistrupov za obrabo sklepov je zaužitje vode. To so podprle številne študije in jih lahko potrdijo opažanja. Pijte več vode in v nekaj dneh boste opazno izboljšali stanje zapestja, komolcev in kolen.

Hrana

Če trikrat na dan prenehate jesti meso in preklopite na zelenjavno bogato prehrano, ki celo doda eno ali dve obroki superhrane na dan, lahko pričakujete zelo hitre rezultate. 

Poznamo številna zelišča in drugo hrano iz kategorije superhrane, za katero je znano, da ima protivnetne učinke, kot so borovnice, robide in zdrava olja. Toda margarine delajo ravno nasprotno.

B vitamini in artritis

Pred leti so zdravniki spoznali, da lahko simptome revmatoidnega artritisa zmanjšajo tako, da zaužijejo en vitamin B, še bolj učinkovito pa dodajo drugega. Hitrejša in učinkovitejša je uporaba velikih količin dodatkov B-kompleksa kot posamična eksperimentiranje z vitamini skupine B.

Študija, objavljena v Journal of American College of Nutrition, navaja, da folna kislina (6.400 mcg) in B12 (20 mcg) lajšata osteoartritis. In druga študija, objavljena v nemškem Schmerzu, je opisala analgetične učinke vitaminov B1, B2 in B12. Raziskovalci verjamejo, da je jemanje teh vitaminov veliko bolj učinkovito kot jemanje posameznih vitaminov.

Druga prehranska dopolnila

  • Glukozamin
  • Glukozamin (glukozamin) pomaga pri delu zgibnega tkiva, ki je izpostavljen trenju in pri regeneraciji hrustančnega tkiva.
  • Chondroitin (Chondroitin je eden glavnih sestavnih delov hrustanca, za katerega je značilna odlična sposobnost zadrževanja vode).
  • MSM (MSM, splošno sprejeta oblika lajšanja bolečin v sklepih, je oblika organskega žvepla. Pri športnikih protivnetni učinek MSM spodbuja hitrejšo regeneracijo in ohranja zdravje sklepov, bolečine in vnetja).
  • Kolagen (Kolagen je naravni protein. Bistven je sestavni del kosti, hrustanca, tetiv, ligamentov in drugih vezivnih tkiv).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *